Skip to content

Mijn gewicht.

Vorige week heb ik (Susan) na twee jaar weer eens op een weegschaal gestaan. Bewust heb ik geen weegschaal meer in huis, omdat het getal dat ik daar altijd zag mijn leven behoorlijk negatief heeft beïnvloed. Of ik nu was afgevallen of aangekomen, het was eigenlijk nooit goed genoeg. Het kon altijd beter.

De laatste tijd merkte ik dat mijn gewicht aan het toenemen was. Ik dacht dat ik het thema “gewicht” achter me had kunnen laten, maar het lijkt me toch weer te beïnvloeden. 

Wat is dat toch? Ik merk dat ik weer in een oud patroon terechtkom. Blijkbaar koppel ik mijn gewicht nog steeds aan de gedachte dat ik niet goed genoeg ben. Mijn neiging is dan om weer heel streng voor mezelf te zijn, en dat gewicht moet er dan koste wat kost af.

Toch maak ik nu bewust een andere keuze. Ik ga niet meer streng zijn, want ik weet dat dat niet gaat werken. Ik ben helemaal goed zoals ik ben, en dat voel ik ook vanbinnen. Maar mijn gedachten kunnen soms anders denken. Die oude diepgewortelde overtuigingen van niet goed genoeg zijn zouden als ik niet op let zomaar weer de overhand kunnen nemen, maar dat gaat nu niet gebeuren.

Wat ik wel ga doen, is van binnen onderzoeken waarom mijn gewicht nu weer zo’n invloed op me heeft en zo aan mij trekt. Want zo voelt het, alsof ik weer terug word getrokken in dat oude patroon. Wat wil het me laten zien of vertellen? Als ik dat weet, kan ik het weer loslaten.

Heb jij er ooit aan gedacht dat je eetgewoonten, je relatie met voeding en je gewicht geworteld kunnen zijn in je familiegeschiedenis? 

Het is een fascinerend inzicht dat je kan helpen om bewuster en vrijer te worden in je leven en je omgang met voeding en je lijf. 

In onze praktijk werken we ook veel met het thema gewicht en je relatie met voeding. Achter eten en gewicht schuilt vaak veel meer dan alleen onze fysieke voeding.

Waarom lijkt ons gewicht ons altijd weer te raken? Waarom veroordelen we onszelf op ons gewicht of op onze eetpatronen en voedingsgewoontes? Waarom voelen we ons altijd zo schuldig? 

Het antwoord ligt vaak dieper dan we denken, in onze onderbewuste overtuigingen. Deze overtuigingen zijn vaak diepgeworteld in onze familiegeschiedenis en soms dragen we patronen met ons mee van onze voorouders die ons beïnvloeden zonder dat we het ons bewust zijn.

Het is tijd om je bewust te worden van deze verbinding en de krachtige rol die voeding speelt in je leven.

Vaak gebruiken we voeding om onplezierige of onbewuste emoties, zoals pijn, verdriet, angst, boosheid, te verdoven, als dat bij jou het geval is dan is het cruciaal om te begrijpen wat er diep van binnen onbewust aan de hand is.

Wat betekent voeding werkelijk voor je, zowel op fysiek als emotioneel niveau. 
Uit mijn persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat de enige echte oplossing begint met het onder ogen zien, het doorleven en het voelen van wat verborgen ligt. Vraag jezelf af welke emoties je eigenlijk probeert weg te eten. Als je je hiervan bewust wordt, ontstaat er ruimte, en pas dan kan er werkelijke verandering plaatsvinden.

Pas als je begrijpt wat er werkelijk speelt, kun je op een andere manier met je emoties omgaan en ze achter je laten. Dat ‘eten’ weer gewoon ‘eten’ kan worden, zonder de emotionele bagage die je eraan hebt gekoppeld. 

Wanneer je de invloed van generaties begrijpt kun je jezelf bevrijden van oude patronen! 

Wil jij een eerste stap zetten naar positieve verandering in je leven. Je niet langer door je negatieve overtuigingen of oude gewoonten laten belemmeren. 

Maak dan gebruik van onze Gratis Veranderkracht sessie.

Back To Top