Skip to content

Workshop familieopstellingen:

Ben jij altijd maar aan het zorgen is voor alles en iedereen? Heb je het gevoel dat alles altijd op jou neer komt ? Ervaar je een gevoel van zwaarte waar je maar niet vanaf komt? Voel je dat je jezelf tekort doet

Verlang jij ernaar om dit te kunnen veranderen? Wil jij dat je leven leven lichter wordt, zodat er meer ruimte is voor jou om je vrij te voelen? 

Dan is deze workshop er speciaal voor jou!

Kom en ontdek de veranderkracht van de bijzondere methode van familieopstellingen! 

 

 

Het fundament of de basis van je leven wordt gelegd door de familie waarin je ter wereld komt. Je ouders, grootouders, broers, zussen, ooms, tantes, en zelfs verre voorouders zijn als het ware de grondstof waarmee jouw identiteit is gevormd. Elk van deze individuen heeft ongemerkt zijn of haar sporen nagelaten op wie jij bent geworden. Het gevolg is dat gebeurtenissen die generaties teruggaan, zoals oorlog, misbruik, criminaliteit, uitbuiting, abortus, emigratie, adoptie, het vroegtijdige overlijden van familieleden, echtscheiding, enzovoort, vaak onbewust voortduren in de familie en bepaalde patronen creëren die invloed hebben op alle leden van de familie, zij het in verschillende mate.

Iedereen blijft altijd deel uitmaken van dat familie systeem, waardoor verstoringen, onbewust en onzichtbaar, generaties lang kunnen voortbestaan en een blijvende invloed op de familie uitoefenen.

Een familieopstellingen kan jou helpen inzicht te krijgen in jouw onbewuste patronen: “Waarom voelt jouw leven zwaar en voelt het meer als overleven”? “Waarom ben je altijd maar aan het zorgen voor anderen en cijfer je jezelf volledig weg”? Waarom lukt het je maar niet om dit patroon te veranderen”?

Een familieopstelling laat zien wat er nodig is op dit onbewuste patroon te kunnen doorbreken zodat jij weer jouw eigen leven gaat leven en jouw levensenergie weer gaat stromen. 

Een familieopstelling is een effectieve en helende manier om de onbewuste patronen in jouw familie van herkomst te onderzoeken en inzichtelijk te maken.

Het is vaak verbazingwekkend hoe snel de juiste inzichten komen en hierdoor plotseling de ruimte ontstaat voor verandering. 

 

Hoe werkt een familieopstelling?

Een familieopstelling is een dynamisch schilderij waarin de leden van een familiesysteem worden gerepresenteerd door personen die zich daarvoor beschikbaar stellen. Dit noemen we representanten.  De opgestelde personen zijn dus niet de echte familieleden en het is ook niet nodig dat deze aanwezig zijn. Het is telkens een grote verrassing wat zich gaat ontvouwen tijdens een opstelling. De rol, de plaats en de eigenschappen van de representanten komen als het ware spontaan tot leven. Er komt inzicht in de oorzaak van jouw probleem, zo kunnen blokkades worden opgeheven. Dit gebeurt aan de hand van het zien, het voelen en het horen wat een representant in een opstelling terug geeft. Dit proces kan zeer helend zijn en zowel tijdens als na de opstelling nog lange tijd kan nawerken.

Opstellingen helpen vooral met vragen die je al langer bezighouden en waarmee je op een of andere manier maar niet veel verder mee komt. Hieronder volgt een opsomming van de thema’s of problemen waar een opstelling bij kan helpen:

Misschien heb je altijd de rol van de ‘onzichtbare’ aangenomen in je familie, waardoor je nooit echt voor jezelf hebt kunnen opkomen.

Misschien heb je altijd de rol op je genomen om voor anderen te zorgen en hun behoeften voorop te stellen. Hierdoor heb je jezelf vaak genegeerd en verwaarloosd.

Misschien heb je jezelf altijd onder druk gezet om perfect te zijn, omdat je het gevoel had dat je anders niet gewaardeerd of geliefd zou worden. Dit heeft geleid tot een constante angst om te falen en een negatief zelfbeeld als je niet aan je eigen hoge eisen voldoet.

Misschien ben je opgegroeid in een omgeving waarin je nooit de ruimte kreeg om jezelf te uiten. Hierdoor voel je je vaak onzichtbaar en heb je moeite om je mening te uiten of jezelf te laten horen.

Misschien heb je altijd geprobeerd om anderen het naar de zin te maken en conflicten te vermijden. Hierdoor heb je moeite om je eigen behoeften en grenzen serieus te nemen.

 

In de opstelling wordt zichtbaar welke rol je hebt aangenomen in je familie, waardoor je dus nooit echt jezelf hebt kunnen zijn.

Je gaat zien hoe dit patroon zich herhaalt in je dagelijks leven, in je werk en relaties. Maar nu, met de hulp van ons als ervaren therapeut en de steun van de groep, krijg je de mogelijkheid om deze patronen te doorbreken, zodat je stevig in jouw leven kunt staan en blij kunt zijn met wie je bent! 

Je hebt de mogelijkheid om je voor deze dag aan te melden als vraagsteller of als representant.

Vraagsteller

 

Als vraagsteller in een familieopstelling breng je een specifieke vraag, probleem of situatie naar voren waar je meer inzicht in wilt krijgen.

Samen met de representanten, die in de rol van familieleden stappen, wordt er een opstelling gecreëerd die symbool staat voor jouw familiesysteem. Je observeert en ervaart hoe de representanten de energie en dynamieken van jouw familie uitbeelden.

Dit geeft jou de mogelijkheid om patronen, verborgen emoties en onderliggende oorzaken van jouw vraagstuk te herkennen.

Je krijgt de gelegenheid om te luisteren naar wat er wordt gezegd en gevoeld, en om te reageren op de opstelling.

Je krijgt dieper inzicht en helderheid  over jouw situatie. Het is een bijzondere ervaring van zelfreflectie en bewustwording, waarbij je de kans krijgt om nieuwe  stappen te zetten naar persoonlijke groei en verandering.

Representant

 

Als representant in een familieopstelling stap je tijdens de workshop in de beleving van een familielid van de vraagsteller. Je opent jezelf om de energie en gevoelens van dat familielid te ervaren. Dit stelt je in staat om contact te maken met de onderliggende gevoelens die verbonden zijn met dat specifieke familielid. Je kunt de pijn, vreugde, angst, liefde of andere emoties voelen die dat familielid heeft ervaren.

Het is voor iedereen mogelijk om deze energie te ervaren.

Door in de beleving van een ander familielid te stappen, kun je inzichten verkrijgen die ook betrekking hebben op je eigen leven. Deze inzichten kunnen een diepgaande impact hebben op jouw persoonlijke groei.

Het verschil met de vraagsteller is dat de vraagsteller haar eigen specifieke vraag of probleem naar voren brengt, terwijl de representant in de beleving van een ander familielid stapt om eigen inzichten te verkrijgen.

Wat kan een Familieopstelling  voor jou betekenen:

Inzicht in jezelf

Je krijgt diepgaand inzicht in de oorsprong van jouw gevoelens. Er worden oplossingen zichtbaar.

Heling

Je kunt uit het patroon stappen waar je onbewust of onbedoeld telkens weer in terecht komt. Tijdens de opstellingen zul je de kans krijgen om emotionele wonden uit je verleden te helen. Misschien ontdek je dat bepaalde overtuigingen over jezelf, die je lang hebt vastgehouden, eigenlijk afkomstig zijn van je ouders of voorouders. Door deze bewustwording kun je oude lasten loslaten en ruimte creëren voor positieve verandering.

Versterking van zelfvertrouwen:

Je kunt een nieuwe richting aan je leven geven en zelf weer de regie nemen over jouw leven, waardoor je je weer blij en energiek voelt. En jouw levensenergie weer kan stromen. Je ervaart vaak een enorme opluchting en bevrijding, alsof er een zware last van je is afgevallen.

Verbondenheid en ondersteuning:

Wij bieden je een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt delen en leren van andere vrouwen die vergelijkbare uitdagingen ervaren. Je zult ontdekken dat je niet alleen bent.

Tijdens een workshop Familieopstellingen bestaat de groep doorgaans uit 10 personen.

Hiervan kunnen 4 personen een vraag voor een opstelling inbrengen. De opstellingen gebeuren in volledige afstemming en rust, en er wordt altijd de tijd genomen die ervoor nodig is. Nooit wordt er gehaast.

 

Vraagsteller
€ 139,-
Representant
€ 79,-

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen met jou op deze bijzondere dag te beleven.

Deze workshop wordt gegeven op de volgende data:

30 juni 2024

12 oktober 2024

14 december 2024

Van 9:30 t/m 17:00 uur

Locatie:  Praktijk Thuiskomen bij Jezelf, Bataafseweg 20 Winterswijk

Back To Top