Ga naar hoofdinhoud
81DB42DA-2450-4780-B12C-3B4A7B7C8A08

 

Ben je op zoek naar een moment van rust en ontspanning in je drukke leven? Maak dan kennis met Yin Yoga! 

Thuiskomen bij jezelf, een reis die je met (Restoritive) Yin yoga mag gaan maken.

Onze westerse manier van leven is vaak gericht op presteren, vooruitgang, doelgerichtheid oftewel Yang (mannelijk). 

Velen van ons leven vaak in hun hoofd maar staan vaak niet in verbinding met hun lichaam. Ons lichaam vertelt veel, maar het hoofd negeert dat vaak. Hierdoor zijn we vaak minder in staat om te horen en te voelen wat zich afspeelt in ons lichaam. 

Yin Yoga kan je helpen om weer in contact te komen met je lichaam en zo beter om te gaan met stress en hectiek.

 

 

 

 

Waarom Yin Yoga?

Yin Yoga is gericht op diepe ontspanning, het soepel houden van je bindweefsel, het laten stromen van jouw energie (meridianen) en adem. Je maakt kennis met stilte, naar binnen kijken, leren grenzen te voelen van je lichaam. Het is een zachte manier en ondersteunend met kussens en bolsters en met de aandacht op overgave aan de zwaartekracht om spanning te transformeren.

Yin Yoga is gericht op het bindweefsel, het weefsel om de organen, pezen, gewrichten. Je gebruikt in deze vorm juist zo min mogelijk spierspanning, door de houding 2 tot 5 min aan te houden kom je op het bindweefsel laagje terecht. Het lichaam heeft tijd nodig en moet soms wennen aan een houding. Je adem is heel helpend hierbij.

Het gaat niet om lenigheid, of dat de houding er mooi uit moet zien. Je gebruikt juist de houding om je lichaam te voelen.

Ervaar de diepe ontspanning van Yin Yoga!

 Even voorstellen

Hoi, Ik ben Christina,

Na zo’n 15 jaar werkzaam geweest te zijn binnen de reguliere zorg (oncologie/hematologie) heb ik mij destijds om laten scholen en ben ik nu deels werkzaam binnen een biofysische praktijk.

Daarnaast geeft ik nu een aantal jaartjes met liefde (restorative) yin yoga lessen, wekelijks in Winterswijk en Barlo en op retreates. Ook organiseer ik workshops voor kinderen en masseer ik bij Onthaasten in de Achterhoek.  

Verder zit ik in de opstart fase van mijn praktijk als Sacred birthkeeper of life waarin ik geboorte begeleidSter ben voor nieuw licht maar ook om weder geboorte te geven aan jouw (S)elf wanneer het licht niet geboren word.

Ik ben een brug voor jou om de verbinding weer te voelen met je hart, lichaam en ziel.

 

GJ6A78581598620665525

 

Volg je hart en laat het (weer) stralen.

 

In mijn lessen gebruik ik vaak de elementen van het seizoen, een thema, gedichtje, visualisatie, yoga nidra. Soms een ondersteunende olie of klanken, massage druk punten of bijvoorbeeld staande qigong oefeningetjes.

De lessen zijn rustig en gericht op het kalmeren van je zenuwstelsel en er is aandacht helemaal voor jou om gewoon te mogen Zijn.

Na elke les wacht er een warme kop thee op je, en voor wie wil, een inspiratiekaartje. 

Praktische informatie: De lessen worden gegeven vanaf 10 oktober 2023 op:

  • Dinsdagavond van 19:30-20:30 uur
  • Vrijdagochtend van 9:00-10:00 uur
  • Zondagochtend van 9:30-10:30 uur

Locatie: Molen Bataaf, Bataafseweg 20 in Winterswijk

Binnenkort komt het lesrooster online en kun je jouw les inboeken en een strippenkaart kopen.

Yin Yoga 5 strippenkaart € 62,50

Yin Yoga 10 strippen kaart € 125,-

Er is ruimte beschikbaar voor maximaal 8 deelnemers, dus ik raad je aan om nu alvast jouw plek te reserveren via het contact formulier hieronder om zeker te zijn van deelname.

Ik kijk er naar uit je te verwelkomen bij één van mijn Yin Yoga lessen.

 Liefs Christina 

 

    Ik geef hierbij toestemming om mijn gegevens te gebruiken om contact met mij op te nemen.Praktijk Thuiskomen bij Jezelf gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens meer daarover lees in de privacyverklaring.

    Back To Top