Skip to content

Ik had toch alles…Ik mocht eigenlijk niet klagen.

Ik had alles wat ik me kon wensen, getrouwd, twee prachtige dochters, een leuk huis maar ik was niet gelukkig met mezelf. Mijn leven voelde letterlijk en figuurlijk zwaar. Ik schaamde me hier ook heel erg voor want ik had toch alles…. Ik mocht eigenlijk niet klagen.

De buitenwereld zag mij als de spontane, sterke, vol zelfvertrouwen ogende vrouw. Altijd mijn woordje wel klaar of de grappenmaker. Achteraf was dat pure zelfbescherming om mijn onzekerheid te verbergen.

Wat ik miste was de liefde voor mezelf en daardoor verschuilde ik mijzelf achter een groot masker. Door de jaren heen ben ik mezelf volledig kwijtgeraakt. Er ontstond een leegte en ontevredenheid van binnen die ik opvulde met veel eten. Langzaam nam mijn gewicht steeds verder toe en vond ik eigenlijk niets meer mooi aan mezelf. Mijn lichaam en mijn oordeel daarop had ook invloed op mijn relatie. Mijn man vond me mooi, maar ik kon het niet geloven dat iemand mij mooi kon vinden. Daarbij zat het voornemen om af te vallen ook dagelijks in mijn hoofd.

Ik had zoveel negatieve gedachten in mijn hoofd die mij dagelijks in de greep hielden. Die ander was altijd leuker, aardiger, mooier, beter dan dat ik was. Ik dacht ook echt dat ik dat nooit zou kunnen veranderen.

Ik werkte hard en stond altijd voor anderen klaar in de hoop dat anderen mij goed genoeg zouden vinden.

Ik stelde daardoor hoge eisen aan mezelf en anderen, en het streven naar perfectie kostte me veel tijd en energie. Ook kon geen nee zeggen en nam veel verantwoordelijkheid op me. Voor ik het wist zat ik in het bestuur van de buurtvereniging, OR, luizenmoeder, ouderraad, commissies, o ja en de collecte kon er ook nog wel bij. Ik vraag me nog steeds af hoe ik het allemaal heb kunnen volhouden.

Het resultaat was dat ik uitgeput op de bank belandde. Ik had al mijn energie aan anderen gegeven daardoor was er geen tijd en energie over voor mezelf.

Het frustreerde me dat ik altijd het gevoel had dat ik alles alleen moest doen, en anderen vroegen zelden hoe het met mij ging. Deze frustratie en onvrede uitte zich vaak in woede-uitbarstingen naar mijn partner en kinderen, die geen idee hadden waar dit vandaan kwam.

Ik deed enorm mijn best, werkte hard en stond altijd voor anderen klaar in de hoop dat anderen mij goed genoeg zouden vinden.

Naarmate onze dochters ouder werden kwam bij mij pas het besef dat ik dit patroon niet wilde doorgeven. Ik wilde blij en tevreden kunnen zijn met wie ik echt ben, een blije moeder en vrouw kunnen zijn, zonder al die maskers, mezelf kunnen zijn.

Mijn gevoel over mijzelf is compleet veranderd.

Uiteindelijk heb ik de stap durven zetten om hulp je vragen aan een therapeut. Dit is voor mij de beste keuze ooit geweest. Mijn gevoel over mijzelf is compleet veranderd. Ik heb geleerd om mezelf te waarderen, te respecteren en te accepteren om wie ik ben als mens. Echt nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn.

Dit heeft gezorgd voor zelfvertrouwen, innerlijke rust, vrijheid, fijne relaties en al het moois dat er nu op mijn pad is gekomen. Ik voel mezelf bevrijd. Mijn hele leven is nu leuker en letterlijk en figuurlijk lichter geworden. Ik had dit echt nooit durven dromen. Dit gun ik echt iedere vrouw.

Ik ben naast mijn baan in de mode verschillende studies gaan volgen zodat ik mijn eigen praktijk kon starten om vrouwen te kunnen begeleiden naar een liefdevolle relatie met zichzelf. Deze droom werd in 2016 werkelijkheid en daar ben ik super trots op en zo dankbaar voor.

Uiteindelijk heb ik de mode definitief vaarwel gezegd. Sinds vorig jaar ben ik samengegaan met mijn beste vriendin Heidi. Samen werken wij met heel veel passie in onze gezamenlijke praktijk. Wij doen wat we het allerliefste doen en leven onze missie om de vrouw met een negatief zelfbeeld te laten inzien dat ze van onschatbare waarde is en haar te helpen om op te komen voor zichzelf, zodat ze haar verlangens en dromen kan gaan leven!

Dan nog dit

Mijn man is zonder twijfel de geduldigste en zorgzaamste man die ik ken. Samen hebben we twee prachtige puberdochters en een schattig boomer hondje genaamd Woezel. Onlangs hebben we in het buiten gebied van Winterswijk een klus huis gekocht en verbouwd tot ons droomhuis. Het is een plek waar we helemaal tot rust komen.

Ik word blij van een kleurrijk veldboeket op de vaas, een wandeling in de natuur, werken in de tuin, diepgaande gesprekken over het leven, heerlijk niks doen en voor me uit staren met een kop koffie en uitslapen in het weekend.

Daarnaast vind ik het geweldig om bij mijn toneelclub in de huid van verschillende personages te kruipen en zo af en lekker maf te doen door allerlei typpetjes te imiteren.

Ik ben een spontane, enthousiaste, eerlijke, gedreven, gevoelige en open persoonlijkheid die zich kwetsbaar durft op te stellen. Dit helpt me om oprecht contact te maken met anderen. 

Ook ben ik graag creatief bezig en vind ik het heerlijk om oude meubeltjes op te knappen en weer een nieuw leven te geven

Er is ook een spirituele kant in mij. Ik ben me bewust van de energieën die niet direct waarneembaar zijn. Ik voel en zie de aanwezigheid van iets groters, iets dat verder reikt dan ons aardse bestaan. Ik geloof in de boodschappen en tekens die het universum ons stuurt. Er is meer tussen hemel en aarde.

 

Back To Top