Skip to content

Is dit nu mijn leven?

 

Zo’n zeven jaar geleden was ik zelf heel erg zoekende in mijn leven. Ik had verschillende banen gehad, van onderwijs tot horeca. Mijn contract werd niet verlengd in mijn huidige baan en ik stelde mezelf de vragen: Wat nu? Wat wil ik nog? Is dit nu mijn leven?

Ik had mezelf de laatste jaren vooral aangepast aan mijn gezin. Mijn man had een eigen zaak en was weinig aanwezig. Ik probeerde alle ballen hoog te houden. Ik deed de boekhouding voor mijn man, had mijn eigen baan en de zorg voor de kinderen en het huishouden. Ik voelde me erg moe en had weinig energie, maar opgeven was geen optie. Ik moest door.

Keuzes durven maken voor mezelf vond ik ontzettend moeilijk.

Ik voelde al lange tijd dat ik wat anders wilde in mijn leven. Dat er meer in mij zat dan er op dit moment uitkwam. Ik wilde iets voor mezelf. Werk doen waar ik blij en gelukkig van werd. Maar er was ook een grote angst en twijfel die mij tegenhield. Ik wist absoluut niet wat ik wilde en wat bij mij paste. Keuzes durven maken voor mezelf vond ik ontzettend moeilijk.

Tot ik al een aantal keren een opleiding tot kindercoach voorbij zag komen. Eindelijk durfde ik een stap te zetten voor mezelf en heb me aangemeld. Doodeng vond ik het, in een groep met mensen die ik niet kende. Maar hier is mijn reis van persoonlijke ontwikkeling begonnen. Ik heb daar mezelf eigenlijk opnieuw leren kennen, want ik was mezelf de afgelopen jaren flink kwijtgeraakt. Door alle lagen van aanpassing, eigenlijk al van kinds af aan, wist ik niet meer goed wie ik was en wat ik zelf wilde in mijn leven.

Er zaten veel onverwerkte ervaringen die ik nog mocht aankijken. Ook leerde ik mijn mooie kanten ontdekken, mijn talenten. Door dit alles is mijn drive tot zelfontwikkeling en het opdoen van steeds meer kennis op dit gebied aangewakkerd en heb ik nog verschillende opleidingen en therapieën gevolgd.

Ik werd als jong meisje vaak bestempeld als stil, verlegen en gevoelig.

 

 

Uiteindelijk heb ik de stap durven zetten om een eigen praktijk te starten. En sinds vorig jaar ben ik hierin samengegaan met mijn vriendin Susan. Wij willen er heel graag zijn voor al die vrouwen die voelen dat het nu tijd is voor hen. Die zich jarenlang hebben aangepast aan hun gezin en nu willen gaan doen waar zij blij en gelukkig van worden. Wij willen ze begeleiden op deze weg van persoonlijke ontwikkeling, de weg die wij ook beide zijn gegaan om onze passie te ontdekken.

Ik ben iemand die enorm graag gedrag analyseert, van mezelf maar ook van anderen. Ik vind het superinteressant waarom wij doen zoals wij doen en waar bepaald gedrag vandaan komt. Vooral ook ons gedrag in relaties. Programma’s op tv zoals ‘lang leve de liefde’ en ‘MAFS’ vind ik daarom erg leuk om te kijken. Ook Susan en ik kunnen hier urenlang over kletsen.

Ik werd als jong meisje vaak bestempeld als stil, verlegen en gevoelig. Nu ben ik op een punt gekomen dat ik deze eigenschappen kan zien als kwaliteiten en ik ze goed kan inzetten in mijn werk als therapeut. Vanuit mijn rustige en stille aanwezigheid kan ik goed luisteren en toevoegen en confronteren op het juiste moment. Ik vind het erg mooi om mijn kwetsbaarheden van vroeger nu in te kunnen zetten als kracht. En dit alles gun ik jou ook!

 

Liefs Heidi

Back To Top