Ga naar hoofdinhoud

Thuiskomen bij jezelf

In ons leven dragen we een rugzak waarin leuke en minder leuke ervaringen zitten. Op een dag zit die rugzak niet meer lekker en kun je emotionele of fysieke klachten krijgen. We weten ons nog wel veel te herinneren, maar ook heel veel niet. Veel zaken liggen niet meer aan de oppervlakte, daar zijn we ons niet of niet meer van bewust. Emoties welke niet verwerkt zijn of gebeurtenissen welke je als kind niet hebt begrepen, liggen ook opgeslagen in ons onderbewustzijn. Onverwerkte emoties/blokkades, waar je je dus niet bewust van bent, kunnen in je huidige leven voor problemen zorgen.

Hoe werkt een Thuiskomen bij jezelf sessie?

Tijdens onze begeleiding gebruiken wij NEI therapie en NLP technieken om samen met jou tot antwoorden en oplossingen te komen waarom jij vastloopt op sommige gebieden in je leven. Dit hoeft niet heel groots te zijn, maar kunnen gewoon dagelijkse dingen zijn bijvoorbeeld in je relatie, op je werk of in de opvoeding van je kinderen.

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie.

NEI richt zich op de oorzaak en motivatie van problemen en het loslaten van blokkades en belemmerende factoren. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen. Als NEI therapeut kijken wij voorbij de klacht en gaan we op zoek naar de oorsprong ervan. Dit wordt via het onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste delen worden bewust gemaakt. Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen. Ons onderbewustzijn fungeert als het ware zoals de harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn voorhanden. Op deze manier kunnen onbewuste delen invloed uitoefenen op de cellen en het celgeheugen en zo voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen.

 

Door middel van vragen stellen aan dit onderbewuste geheugen wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden, waardoor je nu in het heden ergens last van hebt. NEI helpt je deze emotionele blokkades op te ruimen. Hierdoor maak je de weg vrij voor genezing en ontwikkeling. Dit doe je door een techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer met elkaar communiceren. Om een emotie te kunnen verwerken moet er een samenwerking tussen de linker- en de rechterhersenhelft plaatsvinden. De gevoelskant (rechterhersenhelft) en de kant van het verstand (linkerhersenhelft) hebben elkaar nodig om een emotie op een goede manier te verwerken. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

We nemen de wereld om ons heen waar via onze vijf zintuigen. De gevonden informatie slaan we op in de vorm van beelden, geluiden, gevoelens, geuren en smaken. Op basis hiervan creëren we allemaal onze eigen unieke werkelijkheid van wat we hebben waargenomen. Onze ervaringen, die gevormd worden door en opgeslagen liggen in deze werkelijkheid, krijgen betekenis op het moment dat we ze in taal omzetten, op het moment dat we communiceren.

Communiceren doen we de hele dag. Het innerlijke communicatieproces wordt echter nogal eens verstoord door blokkades, door oude en negatieve gevoelens en overtuigingen. Krijg je wat je denkt te communiceren? Komt jouw boodschap altijd over? Of worden jouw woorden anders geïnterpreteerd dan dat jij hebt bedoeld?

Hoe komt het dat je de stappen die je zo graag wilt maken, toch niet maakt? Of dat je met regelmaat tegen jezelf of anderen zegt: ‘Dat kan ik toch niet’ of ‘Ik ben nu eenmaal zo’.

Door bewust te worden van het oude programma, zijn we in staat oude patronen te doorbreken en om te zetten in nieuwe patronen. Hierdoor ervaren we harmonie, vrede, vrijheid en keuzemogelijkheden. Tevens ontstaat er een effectieve communicatie tussen de buitenwereld en ons innerlijk.

 

Wat levert het je op?

NEI en NLP zijn prachtige en liefdevolle technieken om meer inzicht te krijgen in jezelf, in waar bepaald gedrag vandaan komt.

Je wordt je bewust van de mooie vaardigheden die in jezelf aanwezig zijn om je doel te bereiken.

Je voelt je na een sessie vrijer en krachtiger om daadwerkelijk veranderingen in gang te zetten. Om tot actie over te gaan!

NEI Therapie (120 min)
€ 100,-

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor een NEI sessie vul dan het onderstaande formulier in.

    Ik geef hierbij toestemming om mijn gegevens te gebruiken om contact met mij op te nemen.Praktijk Thuiskomen bij Jezelf gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens meer daarover lees in de privacyverklaring.

    Back To Top